Till denna enklare lunchrätt utgick jag ifrån en förpackning med linser/gryn som är färdiga att äta direkt från förpackningen. Dessa fick jag i en Smakbox för länge sen, men har inte kommit mig för att hitta på något förrän nu. Var jättegoda så det ska handlas hem, perfekt att ha i skafferiet.
2 port.
1 msk sweet chipotle sås, Santa Maria
350 g kycklinginnerfilé
150 g linser & gryn, Bonduelle
1 dl sojabönor
gurka
morot
sallad
18 g krutonger, Zeta
53 g mild kebabsås, Felix
Häll chipotlesåsen på kycklingen och blanda runt så det blandas väl, låt stå en stund.
Häll i vatten i en liten kastrull och koka upp vattnet.
Häll ner sojabönorna i vattnet, stäng av plattan och låt dom “koka” i ca 3 min.
Förbered gurka, morot och sallad.
Stek kycklingen i lite matfett tills den är klar (servera kall eller varm).
Fördela lins/grynblandningen, gurka, morot och sallad på två tallrikar, blanda runt.
Strö över krutonger och lägg på kycklingen.
Servera med färdig sås eller gör en egen på tex yoghurt, vitlök och kryddor.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/11/Gron-kycklingsallad-med-linser-3-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
1 msk sweet chipotle sås, Santa Maria *
350 g kycklinginnerfilé
150 g linser & gryn, Bonduelle *
1 dl sojabönor
gurka
morot
sallad
18 g krutonger, Zeta *
53 g mild kebabsås, Felix *
Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för tillsatt matfett vid stekning.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 420 kcal/port exkl matfett.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/11/Gron-kycklingsallad-med-linser-6-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/11/Gron-kycklingsallad-med-linser-4-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/11/Gron-kycklingsallad-med-linser-5-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK