Grillad kyckling med majs & sparris

Finns det något godare än grillat? Kommer ta tillfället i akt att grilla så mycket vi bara kan nu bara grillmästaren är hemma (och nej det är inte jag)😊

6 port.

750-900 g kycklingfilé

Marinad
1 dl olivolja
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
1 dl mango chutney
1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor

Skär varje kycklingfilé i två filéer alt banka ut filéerna så dom blir jämntjocka.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt stå i kylen minst 4 tim, helst till dagen därpå.

Stek eller grilla kycklingen och servera med valfria tillbehör.

Vi åt med rotfrukts pommes, grillad majs & sparris och aioli.

Kalorisnålare alternativ

Göra egen mango chutney utan socker (inget jag har recept på än tyvärr) istället för den vanliga. Servera med en kall vitlökssås på grekisk yoghurt 0% istället för aioli. I övrigt följ receptet och håll koll på portionen så det passar dina mål 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *