BBQ-hamburgare

I senaste Smakboxen fick man med en flaska med CajP´s klassiska BB-sås. Valde att tillsätta den i min hamburgerfärs, blev riktigt gott. Kan även rekommendera att ha i lite extra BBQ-sås när man lägger ihop sin hamburgare. Passar både till grillen eller stekpannan.

6 port.

600 gr nötfärs
2 msk grillkrydda
3 msk BBQ-sås, Caj P

Blanda färsen med grillkrydda och BBQ-såsen.
Gör sex stycken biffar av smeten som du plattar till, använd gärna en hamburgerpress.
Stek/grilla dem.

Servera med valfria tillbehör.

Vi hade Johan Jureskogs parmesansås, karamelliserad rödlök och smokey cheddar i ett briochebröd. Sötpotatispommes och lökringar vid sidan av.

Viktväktarna PersonligaPoints

600 gr nötfärs 5% *
2 msk grillkrydda
3 msk BBQ-sås, Caj P
*

Totalt blir det 3 PP/st plus PP för matfettet om man steker dom. Lägg till PP för tillbehören.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 140 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.