BBQ-hamburgare

I senaste Smakboxen fick man med en flaska med CajP´s klassiska BB-sås. Valde att tillsätta den i min hamburgerfärs, blev riktigt gott. Kan även rekommendera att ha i lite extra BBQ-sås när man lägger ihop sin hamburgare. Passar både till grillen eller stekpannan.

6 port.

600 gr nötfärs
2 msk grillkrydda
3 msk BBQ-sås, Caj P

Blanda färsen med grillkrydda och BBQ-såsen.
Gör sex stycken biffar av smeten som du plattar till, använd gärna en hamburgerpress.
Stek/grilla dem.

Servera med valfria tillbehör.

Vi hade Johan Jureskogs parmesansås, karamelliserad rödlök och smokey cheddar i ett briochebröd. Sötpotatispommes och lökringar vid sidan av.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 gr nötfärs 5% (13 SP)
2 msk grillkrydda
3 msk BBQ-sås, Caj P
(4 SP)

Totalt blir det 3 SP/st plus SP för matfettet om man steker dom.

Sötpotatispommes: upp till 86 g 4 SP, upp till 105 g 5 SP

Johan Jureskogs parmesansås: 1 msk 3 SP

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *