BBQ-hamburgare

Grillar du dina hamburgare på sommaren? Enligt en del så ska man aldrig grilla en hamburgare då fettet från hamburgaren droppar ner i grillen så det ev börjar brinna vilket gör hamburgaren torr och tråkig.

Personligen tycker jag att det är gott att grilla hamburgare och när man alltid använder sig utav 5% nötfärs så finns där inte så mycket fett att droppa ner så jag upplever inte att hamburgaren blir torr och tråkig. Man får helt enkelt göra som man vill tycker jag, det är ens egna smaklökar som ska vara nöjda 😊

Att tillsätta BBQ-sås i hamburgaren ger den en otroligt god smak, har du inte testat tycker jag absolut du ska göra det nu!

4-6 port.

600 gr nötfärs
2 msk grillkrydda
3 msk BBQ-sås, t.ex Caj P

Blanda färsen med grillkrydda och BBQ-såsen.
Gör fyra-sex stycken biffar av smeten som du plattar till, använd gärna en hamburgerpress.
Stek/grilla dem.

Servera med valfria tillbehör.

Vi hade aioli, karamelliserad lök och smokey cheddar i ett briochebröd.
Sötpotatispommes och lökringar vid sidan av.

Kalorisnålare alternativ

Följ receptet till hamburgarna, men byt ut tillbehören mot en fettsnål hamburgerdressing på grekisk yoghurt smaksatt med t.ex vitlök, hemgjord sötpotatispommes och skippa ev lökringarna.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *