Gratinerad Dagobertmacka

Ett perfekt tillfälle att rensa bort slattar av pålägg, ost och dylikt från kylskåpet. Ta vara på det som finns hemma och släng på mackorna och in i ugnen en stund. Kan inte bli enklare. Inspirationen fick jag från en tjej jag följer på Instagram och detta kommer jag ta och göra fler gånger. Ungarna och sambon älskade detta!

baguette
smör
smaksatt färskost
påläggsskinka/kyckling/kalkon
tomat
ost
persilja
salt
peppar
sås/dressing tex mangoraja

Vik upp baguetterna och bred på smör på båda sidor.
Bred på ett lager med färskost på den ena sidan.
Lägg på skivat pålägg, skivad tomat och skivad ost.

Gratinera i ugnen i 200°C i ca 10 min tills osten har smält.
Toppa med persilja och lite salt och peppar.
Ringla över valfri sås tex mangoraja som vi hade och servera.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *