Sommartid är grilltid, här kommer ett smarrigt marinadrecept!
6 port.
900 g fläskfilé
1 dl japansk soja
1½ dl vitt torrt vin
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
2 msk franska örter
1 msk flytande honung
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och lägg i en plastpåse.
Häll i alla ingredienser samt pressa vitlöken och lägg i örterna.
Knyt igen påsen, blanda ingredienserna genom att massera påsen lätt.
Ställ in i kylen och låt marinera i 5-6 timmar.
Ta fram köttet i rumstemp. en stund innan det är dags att grilla.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
900 g fläskfilé (14 SP)
1 dl japansk soja
1½ dl vitt matlagningsvin
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja (13 SP)
2 msk franska örter
1 msk flytande honung (4 SP)
Köttet blir 2 SP/port och marinaden 3 SP/port, låter man överflödig marinad få rinna av ordentligt så kan man dock räkna på 2 SP/port. Så totalt blir det 4 SP/port för kött och marinad. Lägg till SP för tillbehören vid sidan av.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Vad är det för gott du har på tallriken till köttet?
Nån typ av krokett som jag hitta på Lidl för ett bra tag sen, kall vitlökssås på Larsas grekiska yoghurt och sen tomat & fetaostsallad 😊