Fläskfilémarinad

Sommartid är grilltid, här kommer ett smarrigt marinadrecept!

6 port.

900 g fläskfilé
1 dl japansk soja
1½ dl vitt torrt vin
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
2 msk franska örter
1 msk flytande honung

Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och lägg i en plastpåse.
Häll i alla ingredienser samt pressa vitlöken och lägg i örterna.
Knyt igen påsen, blanda ingredienserna genom att massera påsen lätt.
Ställ in i kylen och låt marinera i 5-6 timmar.
Ta fram köttet i rumstemp. en stund innan det är dags att grilla.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

900 g fläskfilé (14 SP)
1 dl japansk soja
1½ dl vitt matlagningsvin
2 vitlöksklyftor
½ dl rapsolja (13 SP)
2 msk franska örter
1 msk flytande honung (4 SP)

Köttet blir 2 SP/port och marinaden 3 SP/port, låter man överflödig marinad få rinna av ordentligt så kan man dock räkna på 2 SP/port. Så totalt blir det 4 SP/port för kött och marinad. Lägg till SP för tillbehören vid sidan av.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Fläskfilémarinad

    1. Nån typ av krokett som jag hitta på Lidl för ett bra tag sen, kall vitlökssås på Larsas grekiska yoghurt och sen tomat & fetaostsallad 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *