Geishatårta

Tårta till kollega som fyllt år!

75 g smör
3½ dl socker
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 ägg
1¾ dl mjölk
1¾ dl kokhett vatten

Geishafluff
2 dl vispgrädde
120 g Geichachoklad

Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och mjöla en springform ca 20 cm i diameter.

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt.
Tillsätt det smälta smöret, äggen och mjölken och blanda till en slät smet.
Tillsätt till sist det heta vattnet och blanda väl.
Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 35-45 min.
Känn efter med sticka om kakan är klar.
Låt tårtbotten svalna lite i formen innan den stjälps ur på en bakduk.

När den svalnat helt så dela botten i två delar.

Värm grädden på svag värme, får inte koka.
Ha i Geishan och låt den sakta smälta i den varma grädden.
Häll upp gräddblandningen och ställ den svalt, gärna över natten, men annars minst i 6 timmar.
Vispa sedan upp blandningen som vanlig grädde och fyll sedan tårtan med fluffet och spritsa ovanpå tårtan med en del utav det.

Dekorera spritsningen med vita sockerkulor och frystorkade hallon.
Pudra över lite florsocker över tårtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *