Frukostpaj med jordgubbar

Från och med idag kommer det att bli en lite skillnad i recepten i fortsättningen, nämligen kcalberäkning. Detta i en del utav samarbetet jag och Katarina (Optiwellness) har startat på Instagram tillsammans där vi ska hjälpa följare med bra måltider och coachning till bättre välmående i ett steg i deras viktresa (läs mer om detta i gårdagens inlägg på Instagram). Ska bli så roligt att göra detta ihop med Katarina som jag har som förebild i min egen viktresa, hoppas ni vill ta del utav våra tips! ❤

Dagens recept blir en fruostpaj som du kan använda vilken frukt/bär som du själv gillar och efter säsong eller gör en större omgång och servera som lite nyttigare fika. Smarrigt är det i vilket fall!

1 port.

40-60 g bär
1 ägg
40 g havregryn
vaniljpulver

Häll i bären i en passande ugnsform.
Vispa upp ägget med en gaffel och blanda i havregryn och smaksätt med vaniljpulver och kanel/kardemumma.
Fördela havregrynssmeten över bären.
Ställ in formen i ugnen i ca 15 min på 225°C.
Servera med lite kvarg.

Viktväktarna Points

40-60 g bär
1 ägg
40 g havregryn *
vaniljpulver

Totalt blir det 3P/port. Lägg till ev points för tillbehör till pajen/frukosten.

Serveringstips! Kvarg 0.2%, kokt ägg, delikatessknäcke, mjukost 9%, kycklingpålägg, grönsaker och en frukt.

Kcal: med 50 g jordgubbar blir det 245 kcal/port paj.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *