Fick hem en hamburgerpress och en snygg skärbräda från Weber i samarbete med Smakbox. Då passade vi på att testa ny kombo av tillbehör till sommarens burgare hit till bloggen med en massa lök 😊
6 port.
ca 700 g färs
1½ msk oxfond/kalvfond
1½ msk grillkrydda
900-1000 g potatis
smör/olja
valfria kryddor
flingsalt
hamburgerbröd, Korvbrödsbagarn potato burger bun
dressing, Rydbergs gurka & lök
tomat
rå lök
stekt lök
rostad lök
ost, Ica smoked gouda
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela den i klyftor, skivor eller bitar.
Lägg ner den delade potatisen i en rymlig skål eller en plastpåse och häll på olja och smör.
Blanda runt ordentligt så all potatis täcks av olja/smör.
Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med valfria krydor/örtkryddor och blanda runt.
Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 30-45 min, blanda runt potatisen en eller ett par gånger under tiden så den får färg runt om.
Salta potatisen när den är klar.
Blanda färsen med kryddor och fond.
Gör sex stycken biffar av smeten som du plattar till, använd gärna en hamburgerpress.
Stek/grilla dem.
Servera med valfria tillbehör eller samma som vi hade.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
ca 700 g nötfärs 5% (15 SP)
1½ msk oxfond/kalvfond
1½ msk grillkrydda
900-1000 g potatis (21-23 SP)
smör/olja (lägg till SP för mängden du använder)
valfria kryddor
flingsalt
hamburgerbröd, Korvbrödsbagarn potato burger bun (5 SP/st)
dressing, Rydbergs gurka & lök (1 msk 2 SP/2 msk 5 SP)
tomat
rå lök
stekt lök (lägg till SP för matfettet du steker i)
rostad lök (1 msk 1 SP/2 msk 2 SP)
ost, Ica smoked gouda (3 SP/skiva)
Totalt för hamburgerkött och pommes blir det 6 SP/port (exkl matfett). Lägg till för dom tillbehören du har till din hamburgare.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK