Fläskkarré sweet & sour

Ett smarrigt och enkelt recept på wok som passar ihop med både ris och nudlar både till vardag eller helgmiddag. Vill man kan man även toppa med lite hackade jordnötter/cashewnötter, hade tyvärr inga hemma så det fick bli utan.

4 port.

½ spetskål
1 grön paprika
1 broccoli
500 g benfri fläskkarré i skivor
olja
¾ dl sweet chilisås
2 msk kinesisk soja
2 msk vatten
salt
peppar

Skär spetskålen i strimlor.
Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Ansa och skär broccolin i buketter.
Strimla och stek fläskkarrén i lite oljan i en panna.
Krydda med salt och peppar.
Häll på sweet chili, soja och vatten.
Låt koka ihop ca 5 min.
Ta upp och lägg på en tallrik, häll även över såsen.

Fräs paprika och broccoli i resten av oljan ca 5 min i pannan.
Tillsätt spetskålen och fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt det stekta köttet och såsen och blanda ihop det med grönsakerna.

Servera med ris eller nudlar.

Viktväktarna PersonligaPoints

½ spetskål
1 grön paprika
1 broccoli
400 g benfri fläskkarré i skivor *
olja (lägg till PP för mängden du använder)
¾ dl sweet chilisås *
2 msk kinesisk soja
2 msk vatten
salt
peppar

Totalt blir det 8 PP/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

TIPS! Tycker du fläskkarrén är för dyr i points går det att byta mot fläskfilé eller ytterfilé som har lägre pointsvärde.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: 240 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Fläskkarré sweet & sour

  1. Jag förstår inte hur ni lyckas att få broccoli klar på 5 minuter,som det står i receptet för mig tar det minst det dubbla , har ibland förkokat den för att spara tid . Hat någon nåt tips hur jag ska göra . Jag skär i små bitar ( jag menat nu färsk broccoli inte fryst) ,tacksam för tips / Tina

    1. Hur man vill ha sin broccoli är nog mer en smaksak, jag vill ha min rätt så hård. Är den för mjuk gillar jag inte att äta den. Bara att låta grytan stå på spisen lite till 👌🥰

Lämna ett svar till Tina Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.