Filépasta med smak av kantarell

Ett enkelt recept på en filépanna som man kan svänga ihop på helgen. Vill man kan man även tillsätta lite stekta kantareller i såsen.

6 port.

750-900 g fläskfilé
salt
peppar
kött/grillkrydda

2 dl vatten
1 msk kalvfond
3 dl crème fraiche
1 liten ask Créme Bonjour kantarell
ev salt
peppar

Skär fläskfilén i tunna skivor. 
Bryn dem klara i en stekpanna, salta och peppra under tiden.
Lägg köttet åt sidan så länge.
Häll i vattnet och låt sjuda upp. 
Rör sen ner crème fraiche och kantarellost och låt sjuda upp igen. 
Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Lägg i köttet och låt det bli varmt ihop med såsen.
Servera med nykokt pasta och valfria grönsaker.

Viktväktarna PersonligaPoints

750 g fläskfilé *
salt
peppar
kött/grillkrydda
4 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl crème fraiche 8% *
1 liten ask Créme Bonjour kantarell *
ev salt
peppar

Totalt blir det 6 PP/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 198 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *