Fajitaskryddad kycklinggryta

En förp. med fajitakryddmix fick agera huvudråvara i denna rätt från en Smakboxlåda. Istället för att bara göra vanliga fajitas så blev det en gryta som funkar både till vardag eller helg.

4 port.

500 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten röd paprika, strimlad
1 liten gul paprika, strimlad
neutral olja, till stekning
1 förpackning fajita kryddmix
2½ dl grädde
flingsalt

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek lök, vitlök och paprika i olja ca 5 min, lägg åt sidan.
Stek kycklingen i olja ca 5 min och strö över kryddmixen.
Lägg i de stekta grönsakerna, häll på grädde och salta.
Sjud under lock ca 10 min.
Servera med ris och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten röd paprika, strimlad
1 liten gul paprika, strimlad
neutral olja, till stekning (lägg till SP för mängden du använder)
1 förpackning fajita kryddmix (2 SP)
2½ dl matlagningsgrädde 15% (20 SP)
flingsalt

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för ris eller annat tillbehör.

Vill få ner SP lite kan man byta ut 1 dl av grädden mot grönsaksbuljong (vatten + fond/buljongtärning) så blir det 4 SP istället.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *