Fajitaskryddad kycklinggryta

En enkel rätt som både fungerar en vardagskväll när det ska gå snabbt eller till helgen och man vill äta lite festligare 😊

4 port.

500 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten röd paprika, strimlad
1 liten gul paprika, strimlad
rapsolja, till stekning
1 förpackning fajita kryddmix, Santa Maria
2½ dl grädde
flingsalt

Stek lök, vitlök och paprika i olja ca 5 min, lägg åt sidan.
Stek kycklingen i olja ca 5 min och strö över kryddmixen.
Lägg i de stekta grönsakerna, häll på grädde och salta.
Sjud under lock ca 10 min.
Servera med ris och ev mer valfria grönsaker.

Kalorisnålare alternativ

Byt ut en del av grädden mot vatten och använd t.ex 13% matlagningsgrädde. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *