En enkel rätt som både fungerar en vardagskväll när det ska gå snabbt eller till helgen och man vill äta lite festligare 😊
4 port.
500 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten röd paprika, strimlad
1 liten gul paprika, strimlad
rapsolja, till stekning
1 förpackning fajita kryddmix, Santa Maria
2½ dl grädde
flingsalt
Stek lök, vitlök och paprika i olja ca 5 min, lägg åt sidan.
Stek kycklingen i olja ca 5 min och strö över kryddmixen.
Lägg i de stekta grönsakerna, häll på grädde och salta.
Sjud under lock ca 10 min.
Servera med ris och ev mer valfria grönsaker.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/01/DSC_8530-01-681x1024.jpeg)
Kalorisnålare alternativ
Byt ut en del av grädden mot vatten och använd t.ex 13% matlagningsgrädde. I övrigt följ receptet 👌
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/01/DSC_8535-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/01/DSC_8532-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK