En förp. med fajitakryddmix fick agera huvudråvara i denna rätt från en Smakboxlåda. Istället för att bara göra vanliga fajitas så blev det en gryta som funkar både till vardag eller helg.
4 port.
500 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten röd paprika, strimlad
1 liten gul paprika, strimlad
neutral olja, till stekning
1 förpackning fajita kryddmix
2½ dl grädde
flingsalt
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek lök, vitlök och paprika i olja ca 5 min, lägg åt sidan.
Stek kycklingen i olja ca 5 min och strö över kryddmixen.
Lägg i de stekta grönsakerna, häll på grädde och salta.
Sjud under lock ca 10 min.
Servera med ris och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points
500 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, i klyftor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten röd paprika, strimlad
1 liten gul paprika, strimlad
neutral olja, till stekning (lägg till points för mängden du använder)
1 förpackning fajita kryddmix *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
flingsalt
Totalt blir det 3P/port. Lägg till points för ris eller annat tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 229 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK