Dillkyckling

Grytor kanske inte hör sommaren till, men denna känns ändå lite lättare en dag som idag när det är lite tråkväder och inte så jättevarmt.

6-8 port.

900 g kycklingfilé
1 knippa dill
1 gul lök
olivolja
6 dl vatten
3 msk kycklingfond, konc
2 morötter
1 msk citron, pressad
2 msk balsamvinäger, vit
2 msk honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk smör

Skär av dillstjälkarna och knyt ihop dem med en bit snöre.
Spara vipporna.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök och dillstjälkar i lite olja i en gryta.
Häll på vatten och kycklingfond.
Skala morötterna och skär dem i stavar.
Lägg dem i grytan.
Putsa och skär kycklingen i stora bitar.
Ta upp dillstjälkarna och blanda ner kycklingen.
Tillsätt citronsaft, vinäger och honung.
Krydda med salt och peppar.
Sjud utan lock ca 10 min
Finhacka dillen.
Rör ner grädden och hälften av dillen i grytan.
Blanda mjöl och smör till en smet.
Klicka ner redningen under omrörning i grytan och koka ca 3 min.
Rör ner resten av dillen precis före servering.
Servera med kokt potatis eller ris.

Viktväktarna Points

900 g kycklingfilé
1 knippa dill
1 gul lök
olivolja (lägg till points för mängden du tar)
6 dl vatten
3 msk kycklingfond, konc *
2 morötter
1 msk citron, pressad
2 msk balsamvinäger, vit
2 msk honung *
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 msk vetemjöl *
1 msk culiness
*

Totalt blir det 4P/port om man delar på 6 port, vill man istället dela på 8 port blir det 3P/port. Lägg ev till points för ris eller potatis.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *