Currystroganoff

Om man tycker att det blir lite “tradigt” att göra samma gamla vanliga korvstroganoff och gillar curry tycker jag du ska testa den här currystroganoffen, den är supergod 🙂
Passade även på att använda en förpackning pasta som jag fått i en Smakbox, blev perfekt al dente!
6 port.
 
1 falukorvsring
1 finhackad lök
smör
1 msk curry
1 msk med tomatpuré
3 dl crème fraiche
3 dl grädde
salt 
peppar
 
Skär korven i lagom stora bitar, finhacka löken. 
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör.
Fräs korven och löken under omrörning. 
Pudra över curry och rör ner tomatpurén.
Fräs runt allt under omrörning sedan häller du i grädde och crème fraiche och låt det sjuda ihop.
Smaka av med salt och peppar.Servera med pasta eller ris.

Viktväktarna Flex

600 g måltidskorv (28 SP)
1 finhackad lök
smör
1 msk curry
1 msk med tomatpuré
1 msk kycklingfond
3 dl vatten
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
salt 
peppar

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för pasta/ris och ev. för det matfett du steker i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *