Currystroganoff

För oss som gillar smaken av curry 💛

6 port.
 
1 falukorvsring
1 finhackad lök
smör
1 msk curry
1 msk med tomatpuré
3 dl crème fraiche
3 dl grädde
salt 
peppar

 
Skär korven i lagom stora bitar, finhacka löken. 
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör.
Fräs korven och löken under omrörning. 
Pudra över curry och rör ner tomatpurén.
Fräs runt allt under omrörning sedan häller du i grädde och crème fraiche och låt det sjuda ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta eller ris.

Viktväktarna Points

600 g matkorv, Maträtt *
1 finhackad lök
smör (lägg till points för mängden du använder)
1 msk curry
1 msk med tomatpuré
2 dl crème fraiche 5% *
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
salt
peppar
ev maizena (lägg till points för mängden du använder)

Totalt blir det 6P/port exkl tillbehör. Jag valde att äta med blomkålsris denna gång för att använda pointsen till annan måltid istället för vanligt ris eller pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 202 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *