Currygryta med kyckling och kokosmjölk

Curry, kyckling och sås kan aldrig bli fel! Testa detta 🥰

4 port.

1 gul lök
600 g kycklinglårfilé
1 förp minimajs (à 425 g)
olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk curry
½-1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
½ kycklingbuljongtärning

1 lime
½ förp färsk gräslök (à 20 g)

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär löken i stora bitar.
Skär kycklingen i strimlor.
Låt minimajsen rinna av i en sil.
Stek lök och kyckling i oljan i en stor gryta.
Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
Häll i curry och sambal oelek och fräs någon minut.
Rör ner kokosmjölken.
Smula i buljongtärningen och häll i minimajsen.
Låt sjuda 5 min.
Smaka av med salt och peppar och saft från limen.
Hacka gräslöken och vänd ner i grytan.
Servera grytan med riset.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 gul lök
600 g kycklingfilé
1 förp minimajs (à 425 g)
olja (lägg till PP för mängden du använder)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk curry
½-1 tsk sambal oelek
200 ml kokosmjölk *
2 dl vatten
½ kycklingbuljongtärning *
1 lime
½ förp färsk gräslök (à 20 g)

Totalt blir det 3 PP/port exkl tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 231 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.