Curry- & kycklingsås till pasta

En av bloggens mest populära recept! Har inte haft pointsberäkning förut så det är nu uppdaterat.

6-8 port.

500 g pasta
500 g kycklingfilé
smör
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1½ msk kycklingfond
1 msk curry
salt
peppar

Skär kycklingen i lagom stora bitar och bryn dem i smör i en panna.
Rör ner grädde, crème fraiche och fond.
Låt sjuda på svag värme och rör ner curry, salt och peppar.
Låt sjuda medans pastan kokar.
Servera med valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

500 g okokt pasta *
500 g kycklingfilé
smör (lägg till points för mängden du tillsätter)
2 dl crème fraiche 8% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl pastavatten
1½ msk kycklingfond
1 msk curry
salt
peppar

Totalt blir det 9P/port om man delar det på 8 port. Lägg till points om du vill ha riven ost.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

6 reaktioner till “Curry- & kycklingsås till pasta”

  1. Ååå vad det ser gott ut. Måste jag prova. Tack för många fina recept.
    Kram Anette

  2. Det har inte blivit fel på uträkningen?
    49+15+7= 71/4=17,75 för en portion?

    1. Både ja och nej, har räknat på 8 port, men det har jag ju missat att skriva ut. Har uppdaterat receptet så inte fler blir förvirrade 😊

  3. Familjens favoritrecept från 1 åringen till 36 åringen!
    Vi brukar göra dubbel sats samt hälla ner en påse ”wok mix classic” från Findus också. Det ger plötsligt 3 olika måltider á 5 personer (2v + 3b) 👍

    1. Men åh vad roligt! Perfekt ju att ha ett basrecept som man sen lägger till lite andra råvaror så blir det helt plötsligt en helt annan rätt 👌😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *