Eftersom jag är lite insnöad på desserter med biscoffsmak just nu så kommer här en variant på cheesecake i glas. Perfekt om man vill förbereda innan så det bara behöver garneras vid servering 🫶
4 port.
Kexbotten
85 g biscoffkex
25 g smält smör
Cheesecakesmet
200 g naturell färskost
1 dl biscoff spread
1 tsk vaniljsocker
½ dl florsocker
1 dl vispad grädde
Topping
bicsoff spread
grädde
biscoff kex
Smält smöret.
Krossa kexen till smulor och blanda ihop med smöret.
Lägg i botten av glasen och tryck till kexsmulblandningen.
Vispa grädden (1½-2 dl så räcker det även till toppingen).
Vispa ihop färskost, biscoffkrämen, vaniljsocker och slorsocker.
Rör försiktigt ner den vispade grädden i färskostblandningen.
Fördela cheesecakesmeten i glassen med kexblandningen.
Ställ in i kyl.
Toppa med biscoffspread (värm den ett par sek i micron så är den lättare att fördela i glasen), spritsa lite grädde ovanpå och dekorera med lite kexsmular och ett kex innan servering.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK