Ny vecka och för barnen är det kortvecka i skolan. Det är nog nackdelen med att jobba inom service, man får liksom aldrig någon extra ledighet för man jobbar ju oavsett om det är vardag eller röda dagar mitt i veckan. Har dock bara 3 veckor kvar att jobba så har jag 1 veckas semester över midsommar. Ska bli skönt, resten av semestern är inte förrän senare i sommar.
Nytt recept, en blandning mellan asiatiskt och svensk husmanskost, gillades av alla i familjen.
6 port.
600 g strimlat nötkött
1 stor gul lök
2 stora morötter
2 broccolistånd
smör
1 tsk salt
1¼ dl teriyakisås
3 msk japansk soja
1½-2 tsk sambal oelek
3¾ dl grädde
Skala och skiva lök och morötter.
Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna.
Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna.
Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna.
Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
Servera med ris.
Viktväktarna Points
600 g strimlat nötkött, tex lövbiff *
1 stor gul lök
2 stora morötter
2 broccolistånd
smör (lägg till points för så mycket du använder)
1 tsk salt
1¼ dl teriyakisås *
3 msk japansk soja *
1½-2 tsk sambal oelek
1¾ dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
Totalt blir det 6P/port. Servera med mer grönsaker om du vill. Lägg till points för ris. Vill man snåla lite på points så byt ut riset mot blomkålsris istället.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 215 kcal exkl tillsatt matfett och ris.
Kolhydrater: 10 g Protein: 29.4 g Fett: 6.5 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK