Godkväll! Köttbullar brukar vara ett säkert kort för många barnfamiljer. Oavsett om man köper färdiga eller gör själv. Nu senast testade jag att smaksätta dom med Santa Marias BBQ Sauce med smak av Sweet Chipotle som jag fick i en Smakbox, blev riktigt goda!
6-8 port.
1 kg nötfärs
2½ msk fond (kalv/oxfond)
2 msk BBQ Sauce Sweet Chipotle, Santa Maria
torkade örtkryddor
salt
peppar
Gräddsås
4 dl buljong (helst kött)
1 tsk tomatpuré
1 tsk vinbärsgelé
1 tsk soja
maizena
¾ dl grädde
Blanda ihop alla ingredienser till köttbullesmeten (kryddor efter eget tycke och smak).
Rulla bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Ställ in i ugnen i ca 8-10 min i 200°C (hit kan du förbereda innan).
Efterstek i panna tills dom fått fin färg.
Koka upp buljongen.
Vispa i tomatpuré, gelé och soja.
Låt koka upp.
Rör i maizena till önskad tjocklek på såsen.
Låt småputtra ett par minuter.
Rör ner grädden mot slutet.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 kg nötfärs (22 SP)
2½ msk fond (kalv/oxfond)
2 msk BBQ Sauce Sweet Chipotle, Santa Maria (3 SP)
torkade örtkryddor
salt
peppar
4 dl buljong (helst kött)
1 tsk tomatpuré
1 tsk vinbärsgelé (1 SP)
1 tsk soja
1¾ msk maizena (1 SP)
¾ dl grädde 13% (5 SP)
Totalt för köttbullarna blir det 25 SP, jag fick ut 45 st så delade dessa i 8 port. och det blev 4 SP/port. Såsen blir 2 SP/port om man delar den i 6 port.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK