Köttgryta med rödvin och lök

4 port.

500 g nötkött/grytbitar
2 msk oxfond
½ dl vatten
1 dl rött vin
1 röd paprika
8 st små schalottenlökar
10 st champinjoner
2 dl grädde
1 nypa timjan
salt

Skär lök och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta.
Häll på vatten, rödvin och fond, låt koka under lock, ca 1½-2½ tim, känn med en sticka, tillsätt mer vatten om det behövs så det inte kokar torrt.
Mot slutet av kokningen tillsätt grönsakerna, grädde och timjan.
Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.

Servera med potatis eller ris. 

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g nötkött/grytbitar (fransyska) (10 SP)
2 msk oxfond
½ dl vatten
1 dl rött vin, matlagningsvin
1 röd paprika
8 st små schalottenlökar
10 st champinjoner
2 dl matlagningsgrädde 13% (14 SP)
1 nypa timjan
salt

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett vid stekning.

TIPS! Byt matlagningsgrädden mot gräddmjölk 6% så blir det istället 5 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *