Banancupcake med gräddnougatfluff

12 st

100 g smör
2 ägg
1 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 riktigt mogna bananer
6 msk vaniljyoghurt

Gräddnougatfluff
180 g Marabou gräddnougat
3 dl vispgrädde

Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet.
Rör ner det smälta smöret.
Mosa bananerna med vaniljyoghurten och rör ner i smeten.
Fyll 12 muffinsformar med ¾ smet, ha gärna formarna i en muffinsplåt så får du fina toppiga muffins.
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 12-14 min.

Grovhacka chokladen och smält den över ett vattenbad. 
Häll grädden i en kastrull och värm tills den blir varm, det är viktigt att grädden inte kokar. 
Häll grädden över den smälta chokladen och rör tills allt har blandat sig ordentligt. 
Ställ blandningen i kylskåpet tills den kallnat, helst över natten. 
Vispa långsamt med elvisp tills du fått önskad konsistens.

Spritsa på fluffen när cupcakesen har svalnat.
Strö på lite strössel eller dekorera med sockerpasta.

 
Dom här bjöd den äldsta bonusen sin klass på när han fyllde 11 år.
Blev väldigt populärt.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *