Äppelkaka med crunch

20 rutor

100 g smör
4 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
4 st syrliga äpplen
3 tsk kanel
3 msk strösocker

Havre crunch
75 g smör,mjukt
1 dl vetemjöl
1 dl brunt farinsocker
2 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg , strösocker och vaniljsocker pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt det smälta smöret och samtliga torra ingredienser.
Blanda snabbt ihop till en jämn smet utan att använda visp.
Häll smeten i en ugnsform cirka 25×30 cm klädd med bakplåtspapper.

Skala äpplena och skär bort kärnhusen och skär i mindre bitar.
Täck äpplena med kanel och socker och tryck i sockerkakssmeten.

Gör crunch.
Blanda det mjuka smöret med havregryn, mjöl och kryddor.
Fördela smuldegen över kakan.
Grädda kakan i ugnen i 175°C i ca 35 minuter.

Äppelkaka med crunch 2

2 reaktioner till “Äppelkaka med crunch”

  1. Förvirrande med socker och strösocker…
    Ska det va 3msk strösocker i smeten???
    Å ska det va 2 dl socker till äpplena???
    Hur ska jag göra?
    Mvh förvirrad kille.

    1. Ingredienserna står i den ordningen dom tillsätts, 2 dl socker i smeten och 3 msk socker ihop med kanelen till äpplena 🍎🍏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *