Kycklingcheesecake

En variant av den populära skagencheesecaken men smaksatt med kyckling och soltorkad tomat. Testade att göra denna som förrätt till midsommar. Blev riktigt god!

12-24 bitar

Botten
6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet
300 g grillad kyckling, Ica tunna skivor
4 dl Larsas grekiska yoghurt
1 dl majonnäs
125 g färskost med soltorkad tomat
5 soltorkade tomater
persilja
4 st gelatinblad

Garnering
physalis

Mixa smör och kavring till en smulig massa.
Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten.
Ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
Mixa kycklingskivorna och soltorkade tomater i mixer/matberedare.
Blanda dem med den grekiska yoghurten, majonnäsen och färskosten.
Blanda ner finhackad persilja.

Krama ur gelatinbladen ordentligt.
Värm försiktigt i en kastrull på lägsta värmen på plattan tills dom smält ner, rör hela tiden.
Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt.
Häll över smeten i formen och täck med plastfolie.
Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med physalis och dela i portionsbitar.

Viktväktarna Points

Botten
7 skivor kavring *
75 g Bredgott mellan *
Cheesecakesme
t
300 g grillad kyckling, Ica tunna skivor
4 dl Larsas grekiska yoghurt
1 dl lättmajonnäs *
125 g färskost med soltorkad tomat *
5 soltorkade tomater, avrunna *
persilja
4 st gelatinblad
Garnerin
g
physalis

Totalt för hela cheesecaken blir det 57P, dela den i 12 bitar så blir det 5P/port, 18 bitar 3P/port och 24 bitar 2P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *