Smördegspiroger med skinka

Något som är väldigt viktigt för mig i dom recept jag delar är att få behålla grundtanken med själva bloggen som den var från början trots att jag gjort en livsstilsförändring med kosten och hälsosamma vanor. Att utesluta mat som jag tycker om är inget jag vill göra utan jag försöker i så fall hitta vägar så att det ska bli rimligt att äta trots att jag vill ha kontroll på vad jag äter utan att det blir allt för strikt.

Att göra mat med smördeg kanske inte är något man tänker på i första hand i en viktresa, men tittar man på slutresultatet så blev det ju faktiskt inte så farligt mycket. Servera med en rejäl blandad sallad så lovar jag att du blir mätt 😉

Detta blev en perfekt lagom rätt en fredag när man vill ha det enkelt men ändå lite lyxigt fredagsmysmat 😊

8 st

2 förp. färsk smördeg på rulle
crème bonjour vitlök
rökt skinka
riven ost

1 uppvispat ägg

Dela varje smördegsrulle i 4 bitar.
Bred på vitlöksost, spara en kant runt om utan ost så degen går att trycka ihop.
Lägg på skinka och ost.
Vik över smördegen och tryck till i kanterna.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i 225°C i 8-10 min.
Servera pirogerna ihop med en sallad.

Kaloriberäknat recept

2 förp. färsk smördeg på rulle
100 g crème bonjour vitlök
ca 200 g rökt skinka
150 g riven ost 12%
uppvispat ägg (ej medräknat i kcal)

Kcal: ca 351 kcal/st exkl sallad.

Kolhydrater: 24.2 g Protein: 14.4 g Fett: 21.7 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *