Tredje receptet i ADVENTSKALENDERN blir en klassisk mjuk pepparkaka.
3 ägg
3 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 tsk stött kardemumma
1 krm mald nejlika
1 tsk mald ingefära
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj och bröa en avlång form, ca 1½ l.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt grädde och smält smör.
Blanda varsamt.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor.
Sikta ner blandningen och rör tills allt är blandat.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min, tills den är torr när du provar med en sticka.
Täck ev. med bakplåtspapper om den ser ut att bli mörk mot slutet av gräddningen.
Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.