Rimbobullar med saffran

Det fjärde receptet i ADVENTSKALENDERN blir en av favoritbullarna, men med julig smak.

20 st

25 g jäst
2 dl kall mjölk
½ dl socker
½ g saffran
ca 6 dl vetemjöl
200 g rumsvarmt smör

Fyllning
75 g smör
2 msk socker
1 tsk malen kardemumma

Pensling
ägg
1 dl florsocker
½-¾ msk vatten

Smula ner jästen i en degbunke.
Häll i mjölken och rör om så att jästen löser sig
Blanda ner mjöl, sockret, saffran och klicka ner smöret i mindre bitar i degvätskan.
Arbeta samman det till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor kaka på ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord.
Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen.
Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant.
Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem.
Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 250°C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
Låt bullarna kallna utan bakduk.
Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *