50 g jäst för söta degar
4 dl fingervarm mjölk
125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl vit sirap
2 krm salt
1 ägg
11–12 dl vetemjöl
Fyllning
125 g smör eller margarin
¾ dl ljust muscovadosocker
2 tsk nystött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Garnering
florsocker
vatten
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken.
Rör om tills jästen är upplöst.
Klicka ner matfettet och tillsätt sirap, salt och ägg.
Blanda sist ner 8 dl av vetemjölet och rör snabbt samman till en slät men ganska lös deg.
Täck bunken med en bakduk och låt fördegen vila i ca 30 minuter.
Tillsätt det sparade vetemjölet och arbeta nu samman till en blank och smidig deg.
Stjälp ut degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den rektangulär, ca 40×50 cm.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen och bre ut över hela deglängden.
Rulla ihop degen från långsidan och skär i bitar.
Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt och låt jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°.
Grädda de färdigjästa bullarna i mitten av ugnen i 22-25 minuter.
Blanda florsocker och lite vatten till en lagom ganska tjock konsistens till glasyren.
Ringla över bullarna och pudra på florsocker.