6 port.
ca 1,2 kg potatis
rapsolja
flytande smör
flingsalt
valfri krydda (tog timjan denna gång)
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela den i klyftor, skivor eller bitar.
Lägg ner den delade potatisen i en rymlig skål eller en plastpåse och häll på olja och smör.
Blanda runt ordentligt så all potatis täcks av olja/smör.
Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med flingsalt och torkad timjan.
Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 45 min, blanda runt potatisen en eller ett par gånger under tiden så den får färg runt om.
ca 900 g fläskfilé
salt
peppar
valfri krydda (den här gången blev det torkad timjan)
smör
Putsa köttet och skär köttet i skivor.
Krydda köttet med salt, peppar och timjan på båda sidor.
Smält smör i en stekpanna och stek köttet på bägge sidor.
Servera köttet ihop med potatisen, en kall sås t.ex beasås och sen en blandad sallad och kanske även ett gott bröd.