Kycklinggryta med mango chutney & sambal oelek

6 port. 

4 kycklingfiléer
5 dl vatten
1 msk soja
2 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar
1 purjolök
1 röd paprika
1 broccolistånd
2 dl crème fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
4 msk mango chutney
maizena

Strimla kycklingen. 
Fräs den, purjolöken, paprikan och broccolin. 
Tillsätt vatten, soja, buljongtärning. 
Koka i ca 20 min. 
Häll på crème fraiche, grädde, chutney och sambal oelek. 
Låt puttra 5-10 min. 
Rör i lite maizena och du vill ha en tjockare sås.

För lite krispigare grönsaker så tillsätt dom efter att du rört i crème fraiche och grädde.

Viktväktarna Points

4 kycklingfiléer
6 dl vatten
1 msk soja
2 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar *
1 purjolök
1 röd paprika
1 broccolistånd
2 dl crème fraiche 8% *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
4 msk mango chutney *
1½ msk maizena
*

Totalt blir det 5P/port. Lägg ev till points för matfett och för tillbehör som tex ris. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

10 reaktioner till “Kycklinggryta med mango chutney & sambal oelek”

  1. Du menar väl ett helt broccolistånd som delas i buketter och inte bara 1 broccolibukett som står i receptet?

  2. Hej . Jag räknar vanliga points så jag undrar hur många points denna rätt är i point .
    Mvh Maria

    1. Hej

      Vad menar du med vanliga points? Det program jag följer är det BLÅ programmet så det är dom pointsen jag kan räkna ut, följer man grön eller lila får man räkna ut skillnaden själv tyvärr 💚💙💜

    1. Kul att höra! Nej så kan det vara ibland och det är ju bättre att använda det som ändå finns tillgängligt 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *