Vallmobröd

16 bröd

50 g jäst
1 dl mjölk, rumstemp.
100 g smält smör
1 ägg
½ tsk salt
1½ msk socker
6-8 dl vetemjöl

1 ägg
svarta vallmofrön

Lös upp jästen i mjölken.
Tillsätt smör, ägg, salt, socker och större delen av mjölet.
Arbeta degen smidig.

Kavla ut till en kaka, ca 20×65 cm.
Pensla ovansidan med uppvispat ägg och vik in den ena långsidan mot mitten.
Gör likadant med den andra så att det blir tre lager.
Vänd så att skarven kommer neråt och pensla med ägg.

Strö vallmofrön över och skär degen i ca 16 lika stora bitar.
Lägg på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.

Grädda mitt i ugnen i 225°C ca 12 min.
Låt svalna på galler.

vallmobrod

vallmobrod-2

vallmobrod-3

vallmobrod-4

11 reaktioner till “Vallmobröd”

  1. Helt fantastiska bröd!! Jisses amalia. De går ju inte att sluta äta. Bytte ut sockret mot honung.
    Riktigt goda!!

  2. Hej! Helt underbara bullar. Omtyckta. Lätta att göra. Dessa kommer jag att baka många gånger
    Tack för receptet!

    1. Dessa är ju supergoda! Tack för påminnelsen att jag har dom i mitt arkiv, behöver nog bakas snart igen 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *