8 st
7 g jäst
3 dl kallt vatten
1½ tsk salt
7 dl vetemjöl special
Utbakning
3 msk sesamfrön
vetemjöl
Dag 1
Lös jästen i vattnet.
Arbeta in salt och vetemjöl.
Lägg bakpapper på en plåt som får plats i kylen.
Blanda sesamfröna med en rejäl näve vetemjöl på bakbordet och skrapa ut degen.
Vänd degen i sesamfröblandningen och dra ut den till en längd.
Dela den i 8 bitar och lägg på bakpappret.
Låt bullarna jäsa i kylen under en bakduk över natten.
Dag 2
Sätt ugnen på högsta värme.
Ta ut bullarna ur kylen.
Sätt in bullarna så fort ugnen blivit varm och sänk temperaturen till 225°C.
Grädda ca 15 min.
Låt bullarna svalna något på galler utan bakduk.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
7 g jäst
3 dl kallt vatten
1½ tsk salt
7 dl vetemjöl special (39 SP)
Utbakning
3 msk sesamfrön (4 SP)
½ dl vetemjöl (3 SP)
Totalt 6 SP/bulle. Om man skippar sesamfröna/vetemjölet i utbakningen blir det 5 SP/bulle istället.