Smarrig matpaj till helgen!
Pajdeg
175 g rumsvarmt smör
3½ dl vetemjöl
2¼ msk vatten
Fyllning
500 g kycklingfärs
200 g philadelphiaost vitlök/örter
2 dl crème fraiche
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
2 dl riven ost
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajdegen.
Låt vila i kylen i 30 min.
Hacka löken.
Fräs den med kycklingfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten och crème fraiche.
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.
Häll kycklingfärsröran i pajskalet.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.
Servera med sallad och bröd.
Viktväktarna Points
175 g rumsvarmt Bredgott mindre *
3½ dl vetemjöl *
2¼ msk vatten
500 g kycklingfärs *
200 g philadelphiaost vitlök/örter *
2 dl crème fraiche 8% *
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
1½ dl riven ost 10 % *
Totalt för hela pajen blir det 95P, dela i 6-8 port (12-16P/port). Lägg till points för matfettet du steker i.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 343-458 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ser jättegott ut!
Tack snälla ❤
Den var superdupergod 🥰
Tack! Vad roligt att höra 🥰