Soppa, perfekt till kommande ruggiga höstdagar!
6 port.
3 dl valfri pasta
3 st vitlöksklyftor
600 g passerade tomater
6 dl vatten
3¾ dl matlagningsgrädde
3 st grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk torkad basilika
½-1 krm cayennepeppar
salt
(2 kryddkorvar)
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och hacka löken.
Fräs den i smör i en kastrull.
Häll på tomater, vatten och grädde.
Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några min.
Lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och ev. salt.
Servera med ett nybakat bröd.
Vill man inte ha den helt vegetarisk/mer matig kan man tillsätta 2 kryddkorvar i soppan.
Viktväktarna Points
4 dl kokt pasta tex penne eller skruvar *
3 st vitlöksklyftor
600 g passerade tomater
6 dl vatten
2¾ dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl mjölk 3% *
3 st grönsaksbuljongtärningar *
1-2 tsk torkad basilika
½-1 krm cayennepeppar
salt
(3 kryddkorvar, Icas kycklingkabanoss) *
Totalt utan korv 6P/port.
Med korv blir det istället 8P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 183 kcal/port utan korv och 237 kcal/port med korv exkl tillsatt matfett och ev bröd.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK