Mitt absoluta favoritfilmjölksbröd genom alla år! Perfekt om man har bananer man behöver ta hand om samt få rensa slattar med mjöler och gryner i skafferiet 🥰
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
2 bröd
5 dl grahamsmjöl
4½ dl vetemjöl
2 dl rågkross
1½ dl fint rågmjöl
1½ dl vetekli
1½ msk bikarbonat
½ msk salt
½ msk malda brödkryddor
1 dl ljus sirap
1½-2 bananer
1 l filmjölk
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda grahams- och vetemjöl med rågkross, rågmjöl, vetekli, bikarbonat, salt och brödkryddor i en stor bunke.
Tillsätt sirap, mosad banan och filmjölk.
Rör allt till en slät smet.
Smörj 2 st avlånga formar à ca 1½ liter, alt lägg i bakplåtspapper i formen.
Fördela smeten i dessa.
Grädda bröden på galler i nedre delen av ugnen, ca 60-75 min.
Låt bröden stå ca 5 min i formarna innan de stjälps upp för att kallna på galler.
Viktväktarna Points
5 dl grahamsmjöl *
4½ dl vetemjöl special *
2 dl rågkross *
1½ dl fint rågmjöl *
1½ dl vetekli *
1½ msk bikarbonat
½ msk salt
½ msk malda brödkryddor
1 dl sukrin sirap *
1½-2 bananer
1 l lättfil 0.5%
Totalt för hela satsen med bröd ger 75P, dela i antalet skivor för att få fram points/skiva.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: Totalt för hela satsen med bröd ger ca 3618 kcal, dela i antalet skivor för att få fram kcal/skiva.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK