Kebabpizzabullar

{I samarbete med Healthy Life Inspires }

I söndags avslutade jag min 28-dagars utmaning med Healthy Life Inspires där jag skulle äta utav deras produkter med pasta och mjöler vid två utav mina tre huvudmål varje dag. Produkterna innehåller färre kolhydrater och mer protein och fibrer vilket passar väldigt bra i min kost då jag är väldigt förtjust i att äta den typen av mat som man kan använda deras produkter till.

Har fått till detta nästintill varje dag med undantag för 2 dagar jag inte varit hemma samt nån dag har det bara blivit 1 mål. Så en massa pastarätter har ätits och hembakad bröd till frukost. Så i fredags ”avslutade” jag dessa dagar med att baka pizzabullar till fredagsmyset, blev grymt goda 👌

ca 20-24 st pizzabullar

1 pkt (500 g) HLI pizza mjölmix, alt vetemjöl special eller pizzamjöl
1 tsk salt
2 tsk socker
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja
2½ dl ljummen mjölk
2½ dl ljummet vatten
½ tsk torr basilika
1 st ägg

pizzasås
riven ost
1 förp. kycklingkebab, t.ex Schysst käk
kebabsås

Blanda samtliga ingredienser till pizzadegen och kör i en degblandare i några minuter tills degen går ihop.
Täck över degen och låt den vila i 30 min.
Dela degen i två bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
Bred ut pizzasåsen på degplattorna.

Fördela den strimlade kycklingen över tomatsåsen.
Strö över riven ost.
Rulla ihop degplattorna från långsidan.
Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 20–30 min.
Sätt ugnen på 250°C (över/under värme).

Strö över lite riven ost över alla bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
Servera dom direkt med en pizzasallad eller låt dem svalna på ett galler under bakduk och frys in.
Perfekt även som till mellis åt barnen.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *