Som ni vet är jag ju svag för havregrynsgröt och jag hittar mer än gärna på olika smakkombinationer för att få lite variation 😊
Denna gång blev det en combo av banan och cashewnötter, mycket gott!!
1 port.
1 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk
½ krm salt
½-1 banan
valfri topping
Blanda havregryn, vatten, salt och banan i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
Häll upp i en djup skål och servera med valfria tillbehör.
Jag åt min gröt med kvarg och cashewnötter.
Viktväktarna Points
1 dl fiberhavregryn *
1½ dl vatten
½ dl mjölk 1.5% *
½ krm salt
½-1 banan (ca 100 g)
valfri topping (jag hade 40 g vaniljkvarg utan socker och 8 g cashewnötter) *
Totalt blir det 4P/port för gröten och 1P/port för toppingen.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 268 kcal/port för gröten och ca 72 kcal/port för toppingen.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK