Älskar smaken av bacon i grytor, så gott! Perfekt som en söndagsrätt 👌
4 port.
500 g grytbitar av nötkött
1 pkt bacon
2 st morötter
1 gul lök
vatten
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Bryn först bacon och lägg över i en gryta.
Bryn kött, lök och morötter.
Vispa ur stekpannan med vatten och häll över i grytan, vattnet ska täcka köttet i grytan.
Tillsätt senap och tomatpuré samt krydda.
Koka i 1-2 timmar och tillsätt därefter grädde och crème fraiche och koka ytterligare ca 15 min.
Servera med ris eller potatis och ev. kokt broccoli.
Viktväktarna Points
500 g nötkött, tex fransyska *
1 pkt bacon, avrunnet *
2 st morötter
1 gul lök
vatten
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl crème fraiche 8% *
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev. broccoli
Totalt blir det 9P/port. Lägg ev till points för mängden matfett vid stekningen. Lägg till points för valfri mängd ris.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 299 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ser riktigt gott ut 🙂
Tack snälla 🥰