Curry, kyckling och sås kan aldrig bli fel! Testa detta 🥰
4 port.
1 gul lök
600 g kycklinglårfilé
1 förp minimajs (à 425 g)
olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk curry
½-1 tsk sambal oelek
4 dl kokosmjölk
½ kycklingbuljongtärning
1 lime
½ förp färsk gräslök (à 20 g)
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär löken i stora bitar.
Skär kycklingen i strimlor.
Låt minimajsen rinna av i en sil.
Stek lök och kyckling i oljan i en stor gryta.
Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
Häll i curry och sambal oelek och fräs någon minut.
Rör ner kokosmjölken (och ev vatten).
Smula i buljongtärningen och häll i minimajsen.
Låt sjuda 5 min.
Smaka av med salt och peppar och saft från limen.
Hacka gräslöken och vänd ner i grytan.
Servera grytan med riset.
Viktväktarna Points
1 gul lök
600 g kycklingfilé
1 förp minimajs (à 425 g)
olja (lägg till points för mängden du använder)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk curry
½-1 tsk sambal oelek
2 dl kokosmjölk, light *
2 dl vatten
½ kycklingbuljongtärning *
1 lime
½ förp färsk gräslök (à 20 g)
Totalt blir det 4P/port exkl tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 209 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Kolhydrater: 6.7 g Protein: 31.4 g Fett: 5.5 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK