Småkakor ligger mig varmt om hjärtat att baka. Hade en ask med centerhjärtan som inte ätits upp, så då passade dom perfekt att använda till ett bak istället. Provsmakade en kaka när dom svalnat och herregud så goda dom var! Går även bra att baka ut dessa kakor i en minimuffinsform om man vill.
24 st
100 g mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 krm vaniljpulver
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
26 bitar center
Blanda smör och de båda socker sorterna tills allt blandats väl.
Tillsätt ägget och rör om.
Ha i vanilj, mjöl och bakpulver.
Blanda till en smidig deg.
Forma degen till 24 små bollar.
Lägg på en plåt med pappersformar (bullformar använde jag).
Grädda i 175°C i cirka 12 min.
Tag ut formen och tryck i en bit center i varje kaka.
Du behöver inte göra ett hål först, chokladen kommer att tryckas ner fint i kakan.
Grädda i cirka 3 min till.
Tag ur kakorna och låt dem svalna.
Förvara svalt eller i frysen.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK