6 port.
1 kg fläskfilé
Marinad
4½ msk kinesisk soja
4½ msk rapsolja
5 krm vitlökspulver/5 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
¾ tsk salt
Putsa filén och skär i skivor eller låt den vara som den är.
Blanda soja och olja.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Tillsätt peppar och salt.
Marinera köttet minst 1 timme i kylskåp.
Ta fram köttet en stund innan du ska grilla så det inte är kylskåpskallt.
Vitlök- & örtsås
4 dl vatten
1 msk kalvfond
100 g philadelphiaost vitlök/örter 11%
½ dl matlagningsgrädde 15%
några droppar soja colour
1 msk maizenaredning
Koka upp vatten och fond.
Tillsätt philadelphiaost, grädde och soja colour och rör ner det i såsen.
Låt det småsjuda ett par minuer och red sen av med maizena.
Servera det grillade köttet med såsen och ugnsstekt potatis och en blandad sallad och vitlöksbaguetter.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 kg fläskfilé (15 SP)
Marinad
4½ msk kinesisk soja
4½ msk rapsolja (17 SP)
5 krm vitlökspulver/5 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
¾ tsk salt
Vitlök- & örtsås
4 dl vatten
1 msk kalvfond
100 g philadelphiaost vitlök/örter 11% (6 SP)
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
några droppar soja colour
1 msk maizenaredning (1 SP)
Vitlöksmarinerad fläskfilé = 5 SP
Vitlök- & örtsås = 2 SP