Många gånger jag får frågan om vart jag får min inspiration ifrån. Här har vi ett bra exempel på hur det kan gå till, en rätt som kom till av en burk crème fraiche som behövde användas. Lade till strimlat fläskkött och färsk pasta för det är gott och vips så fanns där en ny smaskig rätt 😁
Byt protein och smak på crème fraiche så kan du få till en helt annan rätt (tex nötkött och crème fraiche med svamp/timjan och lägg till champinjoner), men med samma tänk 😉 Svårare än så behöver det inte vara för att skapa ett nytt recept!
6 port.
färsk pasta
750 g fläskschnitzel
smör
4 dl grädde
1 msk kalvfond
2 dl crème fraiche soltorkade tomater/fetaost
1 tsk soja
salt
peppar
6 st soltorkade tomater, torra
fetaost
ev maizena
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla köttet och stek i lite smör, ta lite kött åt gången och lägg åt sidan.
Häll i grädde, fond, crème fraiche och soja och låt det koka upp.
Strimla dom soltorkade tomaterna och tillsätt hälften i såsen.
Lägg ner köttet i såsen och låt det småputtra ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar och red ev av såsen med lite maizena om den är för tunn.
Servera med den nykokta pastan och toppa med resten av dom soltorkade tomaterna och fetaost.
Viktväktarna Points
750 g fläskschnitzel *
smör (lägg till points för mängden du använder)
4 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl crème fraiche soltorkade tomater/fetaost *
1 tsk kinesisk soja
salt
peppar
6 st soltorkade tomater, torra *
1 dl fetaost 3% *
ev maizena (lägg till points om du tillsätter)
Totalt blir det 5P/port exkl matfett och pasta. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 254 kcal/port exkl matfett, pasta och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK