Kyckling med citron- & dragonsås

DSC_0467

Kyckling med citron- & dragonsås

 6 port.

900 g kycklingfilé
salt
peppar

5 dl matlagningsgrädde
2½ dl vispgrädde
1½ msk kycklingfond
1 citron (saft + rivet skal)
3 tsk dragon
soja för färgens skull
salt
maizenaredning

Dela varje kycklingfilé längs med filén så du får 2 filéer (tycker det är lättare att vara säker på att dom blir klara när man gör så).
Krydda med salt och valfri peppar.
Stek i smör tills dom är klara.

Koka ihop matlagningsgrädde, vispgrädde, kycklingfond, dragon och rivet skal och saft från citronen.
Färga såsen ljusbrun med soja, smaka av med salt och red av den med maizenaredning till önskad konsistens.
Servera med sugersnaps och ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *