Hittade ett smarrigt tips på hemmagjord müsli på Instagram hos en tjej jag följer. Så smidigt att göra och otroligt gott! Jag åt det med kanel/farinstekta äpplen, kvarg och en gnutta sirap och en smörgås till frukost 👌
4 dl havregryn
1 dl äppelmos
en nypa salt
ev smaksättning (vaniljpulver, kanel, kardemumma)
Blanda ihop ingredienserna och smaksätt eventuellt.
Fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
in i ugnen i ca 15-20 min i 200°C.
Rör runt efter halva tiden och ha lite koll så det inte bränns.
Servera till fil, yoghurt eller kvarg.

Mitt WW Smartpoints (BLÅ)
4 dl havregryn (17 SP)
1 dl äppelmos, utan socker (3 SP)
en nypa salt
ev smaksättning (vaniljpulver, kanel, kardemumma)
Totalt för hela satsen blir det 20 SP, dela upp i lagom stora portioner för att få reda på antalet SP/port.
Kcal: 640 kcal för hela satsen.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hei. Fant denne oppskriften via Pinterest. Ser godt ut.
Spm. Bruker du varmluft her? Og er det store havregryn eller ”lettkokte” havregryn?
Takk for at du deler 😊
Gradantalen som står i receptet är med vanlig över/undervärme, men det går lika bra att köra med varmluft, då brukar jag sänka temperaturen med 25° i vår ugn 👌
Det är gjort på helt vanliga havregryn 🥰