Här kommer ett smarrigt recept inför morgondagen! Har ni inget planerat så testa detta!!
4 port.
600 g fläskfilé
piffi allkrydda
1 pkt bacon
1 rödlök
1½ dl crème fraiche
3½ dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongtärning
3 msk soja
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
maizena
Skär filén i 1½ cm tjocka skivor.
Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda.
Lägg köttet åt sidan när det är klart.
Skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
Fräs bacon i en stekpanna och sen löken i baconfettet.
Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och
sambal oelek bland bacon och lök.
Strö lite maizena över och rör om.
Lägg i köttet och krydda.
Låt småputtra en stund.
Servera med ris eller potatis och en sallad.
Viktväktarna Points
500 g fläskfilé *
piffi allkrydda
1 pkt kycklingbacon *
1 rödlök
1½ dl crème fraiche 5% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
½ köttbuljongtärning *
3 msk soja, japansk *
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
2 msk maizena *
Totalt blir det 8P/port, lägg till points för tillsatt matfett och för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 268 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker vid sidan av.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK