Idag blir det allt i ett gratäng med smak av taco!
6 port.
6 port. ris
600-750 g färs
2 påsar tacokrydda/1 dl hemgjord krydda
1 förp. krossade tomater
3 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 dl tacosås
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1-2 dl riven ost
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek färsen och blanda ner tacokrydda.
Häll på tomatkrosset och blanda ihop.
Lägg riset i en smord ugnsform.
Fördela tacofärsen över riset.
Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, tacosås, pressad vitlök, salt och lite peppar i en skål.
Häll det sedan över färsen och smeta ut det så det täcker hela formen.
Strö över riven ost och ställ in formen i ugnen i 200°C tills osten har smält.
Viktväktarna Points
2½ dl okokt ris *
600 g nötfärs 5% *
1 dl hemgjord tacokrydda, recept ➡ HÄR
1 förp. krossade tomater
3 dl crème fraiche 5% *
½ dl majonnäs, lätt *
1 dl tacosås, Garant *
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 dl riven ost, 12% *
Totalt blir det 10P/port. Lägg till points för tillsatt matfett. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 358 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK