Hamburgare i salladsblad med lök

Ikväll är det dags för dansträning nr 2 för denna vecka, idag är det disco som gäller (gårdagen var det jazz). Nu när lillebrors innebandyträning blivit helt inställd resten av säsongen så får även han följa med, lite mot sin vilja. Tur det finns en Ipad att få sitta med en stund.

Har gjort ett Viktväktarvänlig variant av en hamburgertallrik och använt mig av salladsblad istället för ett hamburgerbröd. Så mumsigt! Perfekt fredagsmys middag om man inte föredrar tacos!

6 port.

750 g färs
2 msk konc. fond
2 msk valfri grillkrydda

ca 800-900 g potatis
lite olivolja/flytande smör
potatiskrydda eller annan valfri krydda
salt

6 st stora salladsblad
lök
valfri dressing (vi använde Johnny´s hamburgerdressing med rödlök/bacon)
6 skivor hamburgerost

Skala och skär potatisen i pommesliknande strimlor/stavar.
Lägg den färdigskurna potatisen i en plastpåse eller bunke med ett lock.
Häll på lite olivolja och flytande smör och blanda runt så matfettet fördelas på alla bitar.
Häll ut potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och krydda med potatiskrydda eller annan valfri krydda.
Ställ in i ugnen i 225°C tills pommesen är klar, ca 30-45 min.
När pommen är klar så kan man strö över saltet.

Blanda snabbt ihop ingredienserna till hamburgarna.
Dela upp färsen i 6 bitar.
Använd med fördel en hamburgerpress för att forma dina hamburgare.
Stek i smör på båda sidor tills dom är klara.

Förbered tillbehören till hamburgarna och montera ihop när det är klart för servering.
Servera pommesen med ketchup eller en god pommesdip.

Viktväktarna Points

750 g färs 5% *
2 msk konc. fond *
2 msk valfri grillkrydda
ca 800-900 g potatis *
lite olivolja/flytande smör (lägg till points för mängden du använder)
potatiskrydda eller annan valfri krydda
salt
6 st stora salladsblad
lök
valfri dressing (vi använde Johnny´s hamburgerdressing med rödlök/bacon, lägg till points för mängden du använder)
6 skivor hamburgerost
à 20 g *

Totalt blir det 9P/port. Lägg till points för övriga tillbehör och servera med mer grönsaker till om man vill.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *