Filmjölksbröd med morot & äpple

Godkväll ute i stugorna! Idag är vi på dansträning (jag och 10-åringen) sen vankas det två dagars ledigt innan det blir jobbhelg. För er som har Instagram så kör vi en promenadutmaning där man ska gå minst 5 gånger à 45 min, vill du haka på så är det inte försent att vara med!

Detta recept testade jag när det var dags för en ny bakutmaning med Fridas bakblogg med tema BRÖD. Första gången jag testar att göra filmjölksbröd i långpanna. Blev riktigt bra!

4 dl havregryn
9 dl rågsikt
1½ dl linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 oskalat äpple
2 morötter
2 msk honung
6 dl filmjölk eller yoghurt

Garnering
Havregryn eller frön

Sätt ugnen på 175°c över/undervärme.
Klä en form ca 25×30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Rör ihop alla torra ingredienser i en stor skål.
Grovriv äpple och morot och tillsätt det sedan i de torra ingredienserna.
Rör ner honung och filmjölk, arbeta ihop en jämnt blandad smet.
Bred ut smeten i formen och toppa med havregryn eller frön.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 45-50 min.
Tag ut och låg svalna på avsvalningsgaller.
Skär i jämnstora rutor när brödet svalnat.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

4 dl havregryn (17 SP)
9 dl rågsikt (
55 SP)
1½ dl linfrön
2 dl solrosfrön (10 SP)
1 dl pumpakärnor (5 SP)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 oskalat äpple
2 morötter
2 msk honung (8 SP)
6 dl lättfil/lättyoghurt

Totalt för hela brödet så blir det 95 SP. Dela i skivor eller i frallor som jag gjorde. Dela med antalet skivor/frallor för att få fram per portion.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *