Älskar att äta soppa på vintervhalvåret, passar så bra när det är kallt. Gärna med ett nybakt bröd till. Vilken är din favoritsoppa?
4 port.
700 g potatis
300 g palsternacka
1 st gul lök
smör
1 l vatten
1½ msk kalvfond
1 dl grädde
salt
svartpeppar
2 pkt bacon
Skala och tärna potatis och palsternacka.
Skala även löken och hacka den.
Smält smör i en gryta.
Stek potatis, palsternacka och lök i ett par minuter utan att det tar färg.
Häll i vatten, fond och grädde.
Koka under lock i ca 15-20 min.
Strimla bacon och stek det krispigt.
Om du vill kan du nu mixa din soppa, smaka sen av den med salt och peppar.
Servera med bacon och ett gott bröd till, gärna nybakat.
Viktväktarna Points
650 g potatis *
250 g palsternacka *
1 st gul lök
smör (lägg till points för så mycket du använder)
1 l vatten
1½ msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde 13% *
salt
svartpeppar
2 pkt kycklingbacon *
Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för bröd om du äter det till soppan.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 314 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.