Vintrig soppa med krispigt bacon

Älskar att äta soppa på vintervhalvåret, passar så bra när det är kallt. Gärna med ett nybakt bröd till. Vilken är din favoritsoppa?

4 port.

700 g potatis
300 g palsternacka
1 st gul lök
smör
1 l vatten
1½ msk kalvfond
1 dl grädde
salt
svartpeppar

2 pkt bacon

Skala och tärna potatis och palsternacka.
Skala även löken och hacka den.
Smält smör i en gryta.
Stek potatis, palsternacka och lök i ett par minuter utan att det tar färg.
Häll i vatten, fond och grädde.
Koka under lock i ca 15-20 min.

Strimla bacon och stek det krispigt.

Om du vill kan du nu mixa din soppa, smaka sen av den med salt och peppar.
Servera med bacon och ett gott bröd till, gärna nybakat.

Viktväktarna PersonligaPoints

700 g potatis
300 g palsternacka
1 st gul lök
smör (lägg till PP för så mycket du använder)
1 l vatten
1½ msk kalvfond
1 dl matlagningsgrädde 13% *
salt
svartpeppar
2 pkt kycklingbacon
*

Totalt blir det 4 PP/port. Lägg till PP för bröd om du äter det till soppan.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 314 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *