4 port.
3 kycklingfileér
1 burk champinjoner
3 scharlottenlök finhackad
5 dl vatten totalt
2 dl rött vin
soya color
1 köttbuljongtärning
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
1 dl matlagningsgrädde
cayennepppar
salt
4 port ris
vatten
1-2 örtbuljongtärningar
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet och kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt brässera ca 20-25 min, tillsätt mer vatten då och då.
Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde och red av såsen med vetemjöl och vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan till buljongkokt ris.
Viktväktarna Points
3 kycklingfileér
150 g färska champinjoner
3 scharlottenlök finhackad
5 dl vatten totalt
2 dl rött matlagningsvin *
soya color
1 köttbuljongtärning *
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk sötströ
1 dl matlagningsgrädde 13% *
cayennepppar
salt
2P för kycklinggrytan. Lägg till points för ris eller annat tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Receptet kommer från Kryddburken