Vildsvinsgryta

4 port.

600 g grytbitar av vildsvin
olivolja till stekning
130 g champinjoner
smör
3 krossade vitlöksklyfor
2 st gula lökar
3 stora morötter
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk vetemjöl
3 dl rödvin
vatten
1½ dl grädde
2 msk Mushroom soya
4 st krossade enbär
salt
grovmalen svartpeppar
1 lagerblad
rosmarin

Bryn köttbitarna i en stekgryta med olivolja.
Ta upp köttet.
Skala och skiva morötterna.
Ansa svampen och lägg ner den i stekpannan med smält smör.
Bryn svampen något.
Ta upp den.

Skala och krossa vitlöksklyftorna.
Fräs dem gyllenbruna.
Skala löken och skär den i tunna klyftor.
Fräs tillsammans med vitlöken en stund.
Lägg ner grönsaks skivorna och fräs en stund utan att ta färg.
Lägg i köttet.
Strö över mjöl och rör om i grytan.

Tillsätt gelé, lagerblad och krossade enbär.
Häll på rödvin,vatten, grädde och Mushroom soya så att det täcker köttet.
Smaksätt med salt och peppar.
Låt koka upp.
Lägg på lock och sänk värmen , så att det endast småputtrar i ca 1 timme.
Lägg i svampen och rosmarinhacket och låt puttra ca ½ timme till.
Servera tillsammans med kokt potatis, brysselkål och gelé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *